Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 9

Joost Rutgers furieus van start in tweede periodeNa een kleine twee weken zonder Eredivisie is onze vaderlandse competitie afgelopen zaterdag hervat. Voor Bet306Poules was het behalve de start van de 9de speelronde ook het begin van de tweede periode. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor heel veel deelnemers. Dat gold zeker ook voor Joost Rutgers. De inwoner van het Oost-Groningse Meeden draaide vrij kleurloos mee in de eerste periode, maar is furieus van start gegaan in de tweede. Met een score van 19,49 staat de oud-winnaar (2014/2015) stevig aan kop in de tweede periode.

Mixed feelings voor de seizoenkaarthouder van FC Groningen op zaterdagavond. Enerzijds baalde Joost flink omdat zijn favorieten kansloos verloren in 'de derby van het Noorden' tegen SC Heerenveen. Anderzijds had Joost wel rekening gehouden met een nederlaag, want hij had een 2'tje ingevuld. Dat leverde de langste deelnemer van dit spel (2,02 meter) een mooi aantal punten (2,80) op. Verder scoorde Joost goed met gelijke spelen in Eindhoven (6,50), Alkmaar (3,65) en Enschede (3,70). De rondewinnaar klom in het algemeen klassement van de 21ste naar de 15de plek.

Tevreden
Wie ook 6 plekken omhoog klom was Job. Met dank aan 14,45 punten steeg de Flevolander naar de subtop (plek 6). Ook Jeroen Blaauw vond de weg omhoog. In de week dat hij zijn 30ste verjaardag vierde ging hij van 26 naar 21. JoostR, Job en JeroenB kijken dus tevreden terug op de 9de speelronde. Dat kan niet gezegd worden van MennoL, Jouke en Jur. Eerstgenoemde leverde dit weekend geen lijstje in, Jouke kwam net boven de 4 punten uit en verloor meteen 5 plekken en Jur voorspelde alleen de thuiszege van FC Utrecht juist.

Menselijke trekjes
De top-drie bleef ongewijzigd. Wel vertoont de onaantastbaar geachte Remy ook menselijke trekjes. Zijn 4,34 punten zijn genoeg om de koppositie te verdedigen. Wel is Jim weer wat ingelopen op de leider. Aankomende vrijdag zijn we terug met de 10de speeldag die begint met Excelsior tegen PEC Zwolle!