Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 8

De eerste prijzen zijn verdeeld: periodetitel voor Remy SeinhorstMoet je de Eredivisie op de voet volgen om de uitslagen juist te kunnen voorspellen? De meningen hierover zijn nogal verdeeld. "Het is een kwestie van geluk", zegt een deelnemer die slechts 5 minuten nodig heeft voor een voorspelling. "Ik houd weldegelijk rekening met blessures, schorsingen, uit- en thuiswedstrijden en Europese verplichtingen", aldus degene die meer tijd steekt in een prognose. In de eerste periode van het seizoen 2016-2017 bewijst Remy Seinhorst dat je in ieder geval niet in Nederland hoeft te wonen om onze hoogste klasse te volgen. Juist degene die op bijna 2500 kilometer afstand van zijn concurrenten woont, voorspelde de meeste wedstrijden goed in de eerste periode. (scoorde de meeste punten. red.)

De Portugese Superboer staat op eenzame hoogte na acht Eredivisiewedstrijden. Remy verzamelde al 111,24 punten, dat is een gemiddelde van 13,9 (!) per ronde. Hij sleepte de eerste periodetitel ook nog eens met groot machtsvertoon binnen. De beste rondescore (16,68) tijdens speeldag 8 was namelijk ook voor de veelvraat uit de Achterhoek. De enige die Remy deze periode bij kon houden was Jim Sleebos. De 100-puntengrens haalde hij net niet (99,91), maar zijn tweede plek kwam in het eerste oktoberweekend nooit in gevaar. De strijd om plek 3 was spannender. Danny Louwes had een sterke eindsprint in huis. Dankzij een 15,33-score maakte hij een jump in het klassement van plek 8 naar 3.

Geen genade
Bet306Poules-debutant Menko Wiersma kreeg de eerste weken veel lof toebedeeld via dit medium. En terecht, want zijn prestaties waren er ook naar. Op het moment dat de prijzen werden verdeeld, sneed Menko zichzelf echter lelijk in de vingers. Hij stuurde zijn voorspellingen te laat op en de organisatie kende geen genade. Datzelfde overkwam ook Emma van de Klundert. De enige vrouwelijke deelnemer aan deze poule vierde dit weekend haar verjaardag en had haar focus daarom niet volledig bij de Eredivisie.

Derby
Komend weekend ligt de vaderlandse competitie stil vanwege interlands. Op zaterdag 15 oktober hervatten we het Eredivisie-circus met onder andere de derby van het Noorden: FC Groningen-Heerenveen! Dan begint ook de tweede periode. Vooral de kandidaten die op dit moment al tegen een flinke achterstand aankijken in de overall-stand, kunnen hun pijlen richten op periodewinst. Remy weet inmiddels hoe prettig dat voelt.