Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 6

Menko Wiersma bewijst geen eendagsvlieg te zijnNa weekwinst op de eerste speeldag heeft Menko Wiersma opnieuw toegeslagen in speelronde 6. De bewoner van een voormalig bloemenwinkel aan de Parkweg in Groningen scoorde met 19,38 punten het beste van allemaal. Tot zondagmorgen had Menko zelfs alle wedstrijden goed. Op zondag ging hij bij twee wedstrijden de mist in, maar de weekzege kon hem al niet meer ontgaan. Dankzij zijn goede weekend stapt Menko ook de top-drie binnen.

Vooral dankzij de uitoverwinningen van FC Groningen en Feyenoord waren er deze week een aantal hoge quoteringen mee te pakken. 25% van de deelnemers zag de eerste zege van de FC in Utrecht aankomen, liefst 40% dacht dat de Rotterdammers de winnende reeks zouden voortzetten in Eindhoven. Naast Menko waren er zo meer spelers die een hoge rondescore noteerden: Maarten (Teeuw) en Thomas zetten een identieke score neer (18,63) en ook Niek (17,25) en Jim (17,23) kunnen terugkijken op een prima weekend. Door het hoge aantal punten gaat Jim ook weer aan de leiding in het algemeen klassement.

Uit vorm
Het lijkt Bart in deze fase van het seizoen aan motivatie te ontbreken. De Willem II-supporter werd weekwinnaar in ronde 2, maar zijn overige prestaties zijn nog niet om over naar huis te schrijven. In ronde 6 vergat hij zelfs zijn voorspellingen door te geven. De andere 31 deelnemers gaven hun prognoses wel door en van hen toonde Roeland de minste vorm. Met 3,65 punten verliest hij voorlopig zijn plek in de middenmoot.

Onrustig
De Eredivisie gaat verder op zaterdag 24 september met een thuiswedstrijd voor FC Groningen (tegen Heracles). Feyenoord, PSV, Ajax en AZ hebben op papier een eenvoudige wedstrijd op het programma. PEC Zwolle en Utrecht zijn de kat in het nauw. Zij staan veel te laag op de ranglijst en worden langzamerhand onrustig. Sparta en Excelsior hebben al een boel punten, maar maakt dat hen misschien gemakzuchtig? Genoeg vragen, zondagmiddag rond de klok van 18.30 uur hebben we de antwoorden.