Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 5

Dronten juicht voor Job van Maastricht (en een beetje voor Ziyech)Het is zondagmiddag rond de klok van 16.45. Half Dronten zit voor de televisie om te kijken naar Ajax-Vitesse. Zou het de thuisclub lukken om te winnen en zou hun plaatsgenoot Job van Maastricht op die manier de weekzege pakken in de populaire Bet306Poules? Een kleine twee uur later klonk het verlossende fluitsignaal van Richard Liesveld. In de wedstrijd waarin een andere Drontenaar (Hakim Ziyech) debuteerde voor het winnende Ajax, werd 'local hero' Job rondewinnaar met 16,40 punten!

Na een povere seizoenstart heeft Job de weg omhoog ingezet. De eindwinaar van editie '13-'14 en de runner-up van '15-'16 heeft zich na twee sterke rondes genesteld in de subtop. De top-drie, aangevoerd door Remy, bleef ongewijzigd. Jur zakte drie plaatsen (van 4 naar 7) en zag Jouke, Menko en Danny passeren. Vooral Danny gooide hoge ogen met een weekscore van 14,90. Hij steeg daarmee vijf plekken. De grootste stijger van de week is echter Bram: hij klom zeven plekken (van 25 naar 18) en daarmee hield hij een opvallende statistiek in ere: degene die 0 punten scoort in de ronde daarvoor, zet een week later vrijwel altijd een topscore neer. Bart, Wouter, Bas en Danny flikten eerder dit seizoen eenzelfde kunstje.

Analyse
Het is wel een keer fijn te vermelden dat er deze speelronde geen 'schlemiel van de week' is. Alle deelnemers voorspelden minstens twee wedstrijden goed en sprokkelden punten. Bij de analyse van de resultaten valt overigens ook op dat er weinig hoge quoteringen (dus verrassende uitslagen) uit zijn gegaan. De traditionele top-drie (of moeten we inmiddels zeggen top-vier inclusief AZ?) won hun wedstrijden. De ploegen onderin (PEC, Groningen, Roda en Utrecht) kwamen wederom niet tot winst. Maar… resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor speelronde 6. Gaan de Europees spelende ploegen door vermoeidheid punten verspelen? Pakken de ploegen in het nauw nu wel een keer de volle buit?