Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 19

Jeroen Blaauw legt beslag op weekzegeWat had de traditionele top-drie het lastig in speelronde 19. Koploper Feyenoord won op zaterdagavond met de kleinst mogelijke cijfers van Willem II. De Rotterdammers rekenden zich op zondag tweemaal rijk. Eerst leek naaste belager Ajax punten te morsen in Utrecht, kort daarna verslikte PSV zich bijna in Heerenveen. Ajax en PSV stelden echter orde op zaken in de slotfase, waardoor de verschillen bovenin ongewijzigd bleven. Wel bleek deze ronde dat de toppers bovenin allesbehalve superieur zijn.

Dat gold deze ronde overigens ook voor de deelnemers van Bet306Poules, wat er werd over het algemeen matig gescoord. Slechts 6 kandidaten slaagden erin om boven de 10 punten uit te komen. En zelfs zij deden dat niet overtuigend. Jeroen Blaauw onttrok zich enigszins aan de malaise. Met 11,71 noteerde hij de hoogste weekscore. Jeroen is daarmee de man in vorm, want twee speelronden geleden liet hij zich ook al kronen tot ’s weeks beste. Verschillende bookmakers tippen hem momenteel als grote kanshebber voor het winnen van periode 3.

Dubbelslag
De beste man van 2017 is zonder twijfel Danny Louwes. Hij staat zowel in de reguliere als in de periodestand op 1. Een dubbelslag dus. Alhoewel de verschillen klein zijn, heeft Danny van plek gewisseld met Remy, die nu derde staat. JoostR blijft voorlopig tweede. De grootste stijger van de week is Sander. Waar hij zich een week eerder blameerde met een 0-score, was hij dit keer dicht bij de beste weekscore en steeg 4 plekken. Joshua daalde deze week de meeste plekken (van 14 naar 18).

Vuurwerk
In speelronde 20 wordt vuurwerk verwacht in de Eredivisie. De Derby van het Noorden springt in het oog, maar ook op de top-drie wordt extra gelet. Feyenoord en Ajax hebben relatief eenvoudige thuiswedstrijden, terwijl PSV het Polman Stadion van Heracles bezoekt. Het is aan de spelers van Bet306Poules om te bepalen of de top-drie in ronde 20 in de problemen komt of niet.