Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 18

Jay-Roy Grot boort Thomas Koekkoek rondepot door de neusBijna pakte hij voor het tweede jaar op rij de rondepot. Thomas Koekkoek had tot de slotfase van de allerlaatste wedstrijd alles goed en een reƫle kans op 9 uit 9. Maar toen brak de 76ste minuut aan van Willem II tegen NEC. Bij een stand van 0-0 werd Jay-Roy Grot aangespeeld in de zestien. De jonge spits van de Nijmegenaren draaide weg bij zijn tegenstander en trof doel met een lage schuiver in de linkerhoek. Het duel eindigde in 0-1 en Thomas bleef beteuterd achter.

In de 3,5 jaar durende historie van Bet306Poules is Thomas de enige die er ooit in slaagde 9 wedstrijden goed te voorspellen in een weekend. Waar iedereen wekelijks hoopt op een foutloos lijstje, komt vrijwel nooit iemand in de buurt van een perfecte score. Het was dan ook een mirakel geweest als Thomas - 16de in het algemeen klassement - voor de tweede keer met de rondepot aan de haal was gegaan. Tot zijn ontzetting zag Thomas zondagavond ook nog eens dat de beste weekscore aan hem voorbij ging. Wouter Kalverda (ook 8 wedstrijden goed) scoorde 16,60, tegenover 14,50 van Thomas.

Goede zaken
Danny deed goede zaken in het algemeen klassement. Als enige speler in de top-vijf noteerde hij een acceptabele score. Met een score van 13,11 stootte hij Remy van de tweede plek en nadert hij koploper JoostR op minder dan een punt. Omdat de 18de speelronde ook het begin van de derde periode betekende, gaat Danny daarin ook automatisch aan de leiding.

Geen remises
In de stand veranderde verder niet veel, al is de vrije val van Sander van Baalen (5 plekken gezakt) wel opvallend. Sander gaat ook in 2017 door met het invullen van drietjes. Aan het eind van vorig jaar leverde hem dat een karrenvracht aan punten op. Deze week eindigde geen enkel Eredivisieduel in een remise. Ook het duel in Tilburg niet. Daar baalde Sander van, maar Thomas nog veel meer.