Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 17

'Zuidlaren Boven' in laatste rondje voor de winterHet was 'Zuidlaren Boven' in de laatste speelronde voor de winterstop. Jeroen Blaauw won de weekronde, Joost Rutgers pakte de tweede periodetitel. Het Drentse dorp levert kennelijk goede spelers af voor de Bet306Poules, want beide heren zijn geboren en getogen in Zuidlaren. Ook de runner-up in de tweede periode, Sander van Baalen, bracht een groot deel van zijn jeugd door in het dorp van Berend Botje.

Jeroen Blaauw kwam deze ronde als enige van de 32 deelnemers boven de 15 punten uit (15,50). Met die score bleef de medewerker in de Gezondheidszorg zijn naamgenoot (JeroenK) en de laatste weekwinnaar (Joshua) nipt voor. Het is de eerste weekwinst van het seizoen voor JeroenB, die in het algemeen klassement een sprong maakte naar de tiende plek. De volleyballer (Exstudiantes) krijgt maar liefst vier weken de tijd om van zijn overwinning te genieten. De winterstop is immer ingegaan en de Eredivisie wordt pas op vrijdag 13 januari weer hervat.

Geweld
Periodewinnaar Joost Rutgers kan terugkijken op drie abnormaal goed verlopen maanden. Met het volgende rijtje (19,49/16,88/10,81/17,85/15,75/11,65/16,27/8,76/8,20) kwam hij uit op een totaal van 125,26 punten. Tegen zoveel geweld was niemand opgewassen. Zelfs Sander niet, die met een score 111,03 nog het dichtst in de buurt kwam. Joost is het levende bewijs dat je nooit op moet geven. Aan het begin van de periode stond hij op de 21ste plaats. Nu staat hij op de eerste plaats, omdat zelfs Remy zijn meerdere moest erkennen in de Oost-Groninger. De derde plek in de periode ging trouwens naar JeroenK. Na een spannende eindrace sloeg hij aanvallen van Jan en Kolk af.

Ongeschreven regel
We zijn precies halverwege de competitie en dat is een mooi moment om de balans op te maken. Wat opvalt is dat er maar liefst zes spelers gemiddeld boven de 10 punten scoren. Behalve JoostR en Remy gaat dat om Danny, JeroenK, Job en Kolk. De ongeschreven regel luidt, dat degene die na 34 speelrondes een gemiddelde van 10 punten of meer draait, ook de eindwinnaar wordt. Nu zijn er meerdere kapers op de kust en ligt het niveau hoger dan ooit. Maar lukt het iedereen om constant te blijven? Wat gaat de toenemende druk met de spelers doen? Raken ze hun ritme kwijt door de hinderlijke winterstop? Het belooft ook in 2017 weer een spektakel te worden! Voor nu wensen we iedereen fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!