Welkom bij Bet306Poules

Neem het op tegen je vrienden en speel voor mooie prijzen.
Ben jij de beste voetbalkenner van Nederland?

Speelronde 1

Debutant Menko Wiersma grijpt winst in eerste rondeVrijdag 5 augustus 2016 was een dag die door alle sportliefhebbers wereldwijd omcirkeld was in de (digitale) agenda. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gingen van start met de traditionele openingsceremonie. Toch waren er 32 sportfanaten die afgelopen vrijdag ook enorm uitkeken naar een ander evenement: de start van het Eredivisieseizoen 2016/2017. Onze vaderlandse competitie wordt ook dit seizoen weer van extra spanning voorzien in de vorm van de Bet306Poule. Nieuwkomer Menko Wiersma liet zich meteen van zijn beste kant zien en won de eerste ronde met een respectabel aantal van 18,90 punten.

NEC en PEC trapten vrijdagavond om 20.00 uur af voor alweer het 60ste seizoen in het betaald voetbal. De gasten uit Zwolle waren lange tijd de betere ploeg. Een overwinning leek binnen bereik toen Queensy Menig de eerste seizoentreffer aantekende na een half uur spelen. NEC-aanwinst Reagy Ofosu stelde na een ruim uur spelen orde op zaken en zette de 1-1 eindstand op het scorebord. 13 deelnemers voorspelden de openingswedstrijd van het seizoen 2016/2017 goed. De overige kandidaten (19, we zijn dit jaar met een recordaantal van 32 deelnemers!) begonnen het seizoen in mineur en vulden geen 3'tje (gelijkspel) in.

Stunt
Rondewinnaar Menko legde de basis voor zijn succes in de wedstrijd Twente-Excelsior. De debutant durfde als enige een 2'tje (uitoverwinning) in te vullen. De Kralingers zorgden inderdaad voor een stunt en zo pakte Menko dankbaar 4,55 punten mee. In totaal voorspelde hij 7 van de 9 wedstrijden goed. Vooral de gelijke spelen in Alkmaar en Kerkrade tikten lekker aan in zijn eindscore.

Negatieve uitschieters
De openingsronde kende een aantal hoge scores, want ook Dennis (16,55), Thomas (16,00) en Jouke (16,00) kwamen boven de 15 punten uit. Er waren ook een aantal uitschieters in negatieve zin. Nieuweling Bart had duidelijk last van plankenkoorts en voorspelde slechts een wedstrijd (Sparta-Ajax) juist. Ook de top-drie van afgelopen seizoen stelde teleur in ronde 1. Paul (7,00), Job (5,60) en Niek (4,90) maken de hoge verwachtingen voorlopig niet waar en scoorden ver beneden het gemiddelde.

Interessant
De kop is eraf. Aanstaande vrijdag 12 augustus gaan we verder met een interessant, maar lastig te voorspellen duel tussen Heerenveen en Utrecht. De Friezen pakten op de valreep een punt in Alkmaar dankzij een rake vrije trap van Stijn Schaars. Utrecht greep PSV bij de strot, maar gaf uiteindelijk toch een voorsprong weg. Veel succes met de voorspellingen in ronde 2!